Dwupoziomowy taras na ostatnim piętrze - Warszawa

Warszawa, ul. Łowicka, 30 m² 2015-07-01

Początkowo płaski taras został przeprojektowany na dwupoziomowe miejsce do wypoczynku, na ostatnim piętrze wielorodzinnego budynku. Istniejące na tarasie murki różnej wysokości, wykorzystane zostały do utworzenia drugiego, wyższego poziomu na którym znalazła się część jadalniana, z podłogą z drewna modyfikowanego termicznie. Schody powstałe z różnicy wysokości poziomów, wykorzystane zostały jako dodatkowe siedziska oraz schowek. Na najniższym poziomie, przewidziano miejsce do wypoczynku. Znalazły się tu zatem krzesła i leżak, podłoga natomiast wyłożona została „sztuczną trawą”. Całość uzupełniły duże, grafitowe donice w których przewidziano nasadzenie traw ozdobnych oraz iglaków. Dodatkowym, dedykowanym specjalnie do tego tarasu elementem, są panele osłaniające od otoczenia, ale pełniące również funkcję dekoracyjną. Projekt powstał we współpracy z Sungarden - Projektowanie i Urządzanie Ogrodów. Projekt powstał we współpracy z firmą Sungarden – Projektowanie i Urządzanie Ogrodów.